Entitats col·laboradores

LIMNOS-EdC LIMNOS (Associació de Defensa del Patrimoni Natural del Pla de l’Estany) és una entitat ecologista sense finalitat de lucre que va néixer a finals de l’any 1987, per l’interès d’un grup de persones de Banyoles i els seus voltants preocupades per la protecció del medi ambient i disposades a treballar, sense rebre cap diner a canvi, per preservar el valuós patrimoni natural de la zona.

GEPEC-EdC EL GEPEC-EdC, Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans-Ecologistes de Catalunya, és una associació sense afany de lucre, de defensa, de custòdia i d'estudi de la natura que té especial cura en la millora del medi ambient de les terres de l'Ebre, Priorat, Conca de Barberà i Camp de Tarragona, tot i que el seu àmbit legal és Europa.

TERMCAT El TERMCAT és el centre de terminologia de la llengua catalana, creat el 1985 per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans. La missió del TERMCAT és coordinar l’activitat terminològica en llengua catalana, mitjançant la prestació de serveis de qualitat, la creació de productes terminològics i la normalització de neologismes, per garantir la disponibilitat de la terminologia catalana en tots els sectors de coneixement i d’activitat i per afavorir-ne l’ús.

Institució Catalana d'Història NaturalLa Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) es va constituir l’any 1899 i és una associació de caire científic i sense ànim de lucre que té per finalitat promoure l’estudi i la conservació dels diferents components del medi natural i difondre’n els coneixements obtinguts.

Grup de Naturalistes d'OsonaEl Grup de Naturalistes d’Osona (GNO) és la delegació territorial de la Institució Catalana d’Història Natural a la comarca d’Osona des del 2002. Té com a objectius l’estudi, conservació i divulgació del patrimoni natural de la comarca mitjançant sortides naturalistes i projectes d’estudi i conservació de grups biològics i hàbitats.

Fundació Catalunya La PedreraLa Fundació Catalunya La Pedrera protegeix el patrimoni natural i el paisatge assegurant-lo per a les generacions futures i creant valor als territoris. La xarxa d'espais naturals en propietat és un model singular al sud d’Europa i és reconegut per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura com a exemple de bones pràctiques en la preservació d’espais naturals des del sector privat, un model de governança que està augmentant a tot el món.

Són espais de gran vàlua ecològica i paisatgística i d’interès especial per ser protegits perquè podrien ser alterats per activitats poc respectuoses. La seva gestió permet conservar i millorar la biodiversitat i, al mateix temps, oferir oportunitats per a les persones que viuen en aquests territoris. La Fundació participa activament en projectes de conservació d’aus i també coorganitza l’esdeveniment ornitològic més important del Mediterrani, el Delta Birding Festival.

Xarxa de Parcs NaturalsLa Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona està formada per 12 espais naturals protegits d’un alt valor paisatgístic, ecològic i cultural. Garanteix un equilibri territorial i ambiental als 100 municipis del seu àmbit geogràfic. Abasta 102.587 hectàrees de 100 municipis. Aquests municipis representen el 22% del territori de la demarcació de Barcelona i el 70% de la població de Catalunya.

Planifica i gestiona els espais naturals i agraris mitjançant els plans especials, elaborats amb la participació de tots els agents implicats. Protegeix els valors naturals, agrícoles, forestals, culturals i paisatgístics de cada parc. Aposta per un equilibri entre la preservació dels parcs i el desenvolupament econòmic de la població. Fomenta l’ús públic i l’educació ambiental del patrimoni cultural i natural.

Universitat de GironaLa Universitat de Girona (UdG) és una institució pública de docència i recerca amb uns 15.000 estudiants. Participa en el desenvolupament de la societat mitjançant la creació, difusió i crítica de la ciència, la tècnica, les humanitats, les ciències socials, la salut i les arts. Membres de la UdG participen habitualment en programes ciència ciutadana i monitoreig d’ocells, i la Ornitologia és ben present a la docència i la investigació de la Facultat de Ciències.

SEO/BirdLifeSEO/BirdLife va ser fundada el 1954 amb l'objectiu de conservar les aus silvestres i el seu hàbitat, és membre de BirdLife International, registrada com a associació no lucrativa i declarada d'utilitat pública. D'acord amb els seus Estatuts i en aquests més de 60 anys d'activitat treballem per:

  • Conservar les aus silvestres i el seu hàbitat en territori espanyol, així com, a través de BirdLife International, contribuir a la conservació de la biodiversitat mundial.
  • Realitzar estudis científics per augmentar els coneixements sobre les aus silvestres i el seu hàbitat, en particular com a eina indispensable per a la seva conservació.
  • Difondre el coneixement, estima i respecte a les aus i la natura en general.
  • Practicar l'educació ambiental i formar el professorat en les matèries objecte dels fins anteriors.
  • Treballar a la cooperació internacional per al desenvolupament, com a motor fonamental per a la conservació i l'ús sostenible de la biodiversitat en els països en vies de desenvolupament.
  • Impulsar programes de voluntariat ambiental per millorar l'estat de conservació d'espècies i d'espais naturals.

APNAEL'APNAE és l'Associació d'Amics del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i és una entitat que va néixer i vol consolidar-se com a eina per a la promoció de la conservació de les àrees naturals del Parc i la difusió mitjançant l'educació ambiental.

EGRELLEGRELL (Institució per a l'Estudi, Gestió i Recuperació dels Ecosistemes Lleidetans) aplega un col·lectiu de científics i naturalistes enamorats del nostre país i sensibilitzats per l'estat de conservació de la Natura, amb una llarga trajectòria en l'estudi i la defensa dels ecosistemes de les terres de Ponent, especialment a la Plana de Lleida. Expressa la seva opinió, basada en argumentacions tècniques i objectives, respecte a tot tipus de temes mediambientals, de gestió d'ecosistemes o actuacions que afectin a espècies animals o vegetals amenaçades, mitjançant la redacció d´informes tècnics adreçats a l´Administració, Fundacions, particulars o altres institucions.

ADENCL'ADENC és una associació sense afany de lucre creada el 1982 amb la voluntat de difondre els valors naturals dels espais de la plana del Vallès. Amb una dilatada experiència en campanyes educatives, programes per conscienciar la ciutadania i projectes de millora de l'entorn, l’ADENC ha publicat diversos estudis i ha promogut i participat en nombroses campanyes de defensa del territori.

Associació Mediambiental La SíniaUn dels eixos principals de la nostra entitat és l'educació ambiental, una bona eina per educar en valors com el respecte vers l'entorn, la sostenibilitat i la consciència ecològica, la importància d'uns hàbits saludables, etc. Alhora, ens permet donar a conèixer els valors naturals, socials i patrimonials del territori.

Societat d'Història Natural de les BalearsLa Societat d'Història Natural de les Balears (SHNB) és una entitat cultural no lucrativa que es va fundar a Palma l'any 1954. Els seus principals objectius són: Promoure el coneixement de la naturalesa des de diferents perspectives; Participar activament en els moviments conservacionistes de les Illes Balears; Promoure la creació del Museu de la Naturalesa de les Illes Balears. Compta amb una línia editorial periòdica que és el Bolletí de la SHNB i una altra aperiòdica que són les Monografies de la SHNB.

GalanthusGalanthus és una entitat que des de l'any 1999 es dedica a l'estudi i conservació de la biodiversitat, actualment té tres eixos principals d'actuació:
1.- Biodiversitat urbana, amb especial dedicació als ocells que crien en edificis i basses urbanes
2.- Estudis de ratpenats
3.- Gestió de la flora exòtica invasora

Zoo de BarcelonaEl Zoo de Barcelona té com a principal objectiu contribuir a la preservació de la fauna salvatge i els seus hàbitats, especialment els del nostre entorn, mitjançant projectes de conservació i recerca, i programes d'educació i conscienciació. Des de fa anys, col·labora en iniciatives de conservació in situ per a la protecció d'espècies diverses, inclosos ocells presents al nostre territori com la trenca, els voltors comú i negre, el trencalòs i diferents ardeids.